Korčula


Wat een paradijselijk eiland! Dit eiland mag je eigenlijk niet overslaan op je rondreis langs de Kroatische kust. Neem plaats op een van de terrasjes of zoek een rustig strandje op en geniet van de natuur, de voorbijgaande jachten en zeilbootjes en de prachtige vergezichten.

In Korčula-stad zoek je de gezellige drukte op. Er zijn meerdere boetiekjes, souvenirshops, culturele bezienswaardigheden en eetgelegenheden. De meeste restaurantjes en café’s liggen in de buitenring van het oude Korčula-stad en kijken uit over zee. Het oude Korčula-stad is autovrij, compact en ademt een zeer aangename sfeer.

Bezienswaardigheden en activiteiten Korčula

Wat is er te doen en te zien in Korčula?

 • Korčula-stad (klik hier voor meer informatie)
 • Heerlijke stranden
 • Watersporten
 • Bezoek een wijnboerderij
 • Maak mooie wandelingen
 • Bezoek het eiland Lastovo (klik hier voor meer informatie)
 • Lumbarda: Deze plaats ligt slechts enkele kilometers van Korčula stad en staat bekend om de uitstekende lokale wijn. In de nabije omgeving bevinden zich heerlijke stranden.
 • Blato: deze stad is een van de oudste vestingen van het eiland. Het is gelegen tegen de heuvels en heeft een mooi centraal plein en kerk. De stad staat verder bekend om zijn beroemde zwaarddansen, de Kumpanija. Dit vindt plaats op 28 april. Dit is de dag van de patroonheilige Sint Vincenca.

Eten en drinken

Wat zijn leuke plekken voor eten en drinken in Korčula? Korčula-stad heeft erg veel terrasjes en café’s met uitzicht op zee of de baai. Geniet bijvoorbeeld van één van de visspecialiteiten.

Een aantal suggesties voor hapje, drankje of uitgebreid eten in Korčula:

 • Aterina
 • Konoba Belin
 • Vititis Winery

Overnachten

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om te overnachten. Van eenvoudig tot superluxe, in de stad of een wat rustigere plek en wordt het kamperen, een appartement of toch een hotel? Kijk voor meer informatie en om te boeken hier.

Vervoer

Hoe kom je op Korčula? Het eiland is te bereiken per ferry. Sommige ferry’s zijn alleen voor voetgangers andere geven ook de mogelijkheid om met de auto over te steken naar het eiland. Het is ook mogelijk een fiets, brommer of auto te huren op het eiland zelf. Kijk voor meer informatie over de veerbootregeling op: krilo en jadrolinija.

De vliegvelden van Dubrovnik en Split zijn de dichtstbijzijnde vliegvelden. Vanaf daar kan je met bus/taxi naar de ferry gaan en vervolgens naar het eiland of je huurt een auto en vervolgd je reis via land, waar je natuurlijk een leuke rondreis langs de kust van kan maken, om vervolgens de ferry op te gaan en ook Korčula-eiland te bezoeken.

Voor meer informatie en het boeken van vliegtickets naar onder andere Split en Dubrovnik kan je hier klikken.

BNN op reis heeft een fragment opgenomen op Korčula-eiland. Dit geeft een leuke indruk van wat het eiland te bieden heeft. Om het filmpje te zien klik hier.