Strand Dubrovnik

Dubrovnik staat bekend om haar mooie stranden! Er zijn verschillende type strand waaronder zand, grind, steen en betonstranden. Het is heerlijk, een verkoelend briesje op een warme dag, aan het kristalheldere water!

Veel hotels in Dubrovnik hebben een strand. De meeste zijn vrij toegankelijk, ook voor mensen die niet in het betreffende hotel verblijven.

Op veel stranden is er de mogelijkheid tot het huren van parasols en ligbedden. Daarnaast zijn er op veel stranden watersportmogelijkheden (tegen betaling) en bijna elk strand heeft een bar of restaurant in de buurt.

Ook de eilanden voor de kust hebben betoverende stranden! Makkelijk bereikbaar is Lokrum waar het heerlijk rustig is. Ook de Elaphiti eilanden hebben heerlijke stranden.

Populaire stranden in de stad zijn Lapad en Copacabana.

Wat zijn leuke plekken om naar het strand te gaan in en om Dubrovnik? Hieronder staan een aantal suggesties voor een leuke stranddag.

Stranden:

– Copacabana strand

Dit kiezelstrand, met prachtig uitzicht, ligt op iets meer dan 5 km afstand van Dubrovnik. Er zijn watersportfaciliteiten en horecagelegenheden.

-Lokrum

Dit eiland ligt voor de kust van Dubrovnik en is goed bereikbaar met de boot vanuit de haven in de stad. Er zijn meerdere strandjes, veelal rotsachtig. Het is er heerlijk rustig met een prachtig uitzicht!

– Lapad strand

Dit zandstrand licht bij de Lapad baai. Er zijn horecagelegenheden, kleedhokjes, ligstoelen en parasols. Het betreft een redelijk afgeschermd strand.

– Banje strand

Kiezelstrand met prachtig uitzicht op Dubrovnik. Er zijn horeca- en watersportgelegenheden. Rust lekker uit op een ligstoel onder een parasol of huur een waterfiets en ga op verkenning uit!

– Buza strand

Rotsachtig, in de zomermaanden is de strandbar hier open.

–           St. James strand Dubrovnik

Kiezelstrand met weids uitzicht op de omgeving. Er zijn sportfaciliteiten.