?>

Pelješac

Ston

Ga er lekker op uit naar het schiereiland Pelješac! Geniet van alles wat dit mooie schiereiland te bieden heeft! Bezoek een wijnboerderij en proef de heerlijke wijnen die in deze streek gemaakt worden. Neem een kijkje in één van de vele leuke dorpjes in deze streek en rijdt langs de prachtige kust. De regio staat ook bekend om zijn oesters die van zeer goede kwaliteit zijn. Breng ook een bezoekje aan het stadje Ston.

Ston staat bekend om de oesterbaaien en zoutwinning. Maar misschien wel het meest bekend zijn de Middeleeuwse verdedigingsmuren. De binnenmuur is bijna 900 meter lang en de grote buitenmuur heeft een omtrek van ongeveer 5 kilometer. Tegen een kleine vergoeding is het mogelijk om over een gedeelte van de stadsmuur te lopen. In verband met drukte en hitte is het raadzaam je bezoektijd hierop aan te passen.

 

 

De zoutpannen kan je ook bezichtigen net buiten het stadscentrum van Ston.

Er zijn leuke hotelletjes in Ston, we hebben hier een overzicht gemaakt: hotels Ston.

Combineer je bezoek aan deze streek met een bezoek aan Korčula-stad. Er worden vanuit Dubrovnik ook dagexcursies georganiseerd naar dit gebied.

Hotels in Pelješac

Camping Perna
Een leuke camping in Orebic op het schiereiland Peljesac. Hier huurt u een mooie stacaravan met airco.

Het centrum van Orebic vindt u op 3 km afstand. De camping ligt aan een kiezelstrand en er zijn hier prima surfmogelijkheden en mogelijkheden om surfmateriaal te huren. Er is een restaurant en supermarkt op het terrein.

Meer informatie? Klik hier.