Babymoon

Wil je nog een keer op vakantie  met je partner als je zwanger bent, de laatste vakantie voordat de baby komt? Dan ga je op babymoon! Babymoon is een term die uit Amerika is over komen waaien.

Nog even lekker relaxed weg op babymoon voordat de baby komt? Dan is het een prima idee om naar Kroatië te gaan. Geniet van het mooie weer en kom een beetje tot rust in een hectische tijd waarin je veel voorbereidingen treft voor de komst van de kleine. En gewoon ook een goede reden om lekker op pad te gaan.

Tips voor een geslaagde babymoon:

1: Ga in het tweede trimester op babymoon. In het eerste trimester hebben de meeste zwangeren last van zwangerschapsklachten als vermoeidheid en misselijkheid. Deze klachten zijn vaak minder sterk aanwezig of weg in het tweede trimester. In het derde trimester wordt het meestal weer wat zwaarder en groeit je buik hard waardoor je relatief wat minder mobiel wordt.

2. Rust. Ieder zo zijn ding maar doe het een beetje rustig aan. Dat is zowel goed voor jou als voor de baby. In plaats van surfen en bergbeklimmen kan je beter lekker zwemmen in het zwembad, een wandelingetje maken en lekker een terrasje pakken in Kroatië. Kom maar door met die alcoholvrije cocktail!

3. Zonnehoed en parasol. Hoe lekker het zonnetje ook is, je moet nu extra opletten omdat je onder invloed van hormonen last kan krijgen van pigmentvlekken, bijvoorbeeld zwangerschapsmasker. Goed smeren, in de schaduw blijven en een leuke zonnehoed op!

Ga je met het vliegtuig dan moet je je goed informeren tot welke week van de zwangerschap je mag vliegen. Dit hangt ook af van je medische conditie en of je bijvoorbeeld een eenling of meerling verwacht. Meestal kan je tot 29 weken reizen zonder een zwangerschapsverklaring. Verwacht je 1 kind dan heb je meestal een zwangerschapsverklaring nodig van week 29 tot 36. Meestal is het zo dat je vanaf 36 weken niet meer mag vliegen. Vraag dit altijd na bij je vliegmaatschappij en je verloskundige. Bij een meerling zwangerschap moet je een verklaring hebben bij 29 tot en met 32 weken zwangerschap en mag je vanaf 33 weken niet meer vliegen. Ook hierbij geldt dat je het altijd bij je vliegtuigmaatschappij en je behandelend arts/verloskundige moet checken of je wel kan en mag vliegen. In de zwangerschapsverklaring moeten een aantal zaken vermeldt staan waaronder medische belemmeringen en complicaties, de verklaring moet van een recente datum zijn (maximaal 14 dagen oud), de zwangerschapsduur en uitgerekende datum.

Wil je liever niet vliegen en dichterbij huis blijven? Dan zijn er ook genoeg leuke opties, bijvoorbeeld de Waddeneilanden of een leuk hotel of huisje in Nederland.