Brač

 

Brač is een veelzijdig eiland! Het eiland is een van de grootste eilanden van Kroatië en ligt tussen Split en Hvar. Met de boot kun je gemakkelijk op Brač komen. Er zijn uitgaansmogelijkheden, veel sportieve mogelijkheden, natuur, cultuur, lekker eten en een prachtige kust! Op Brač vind je één van de mooiste stranden van het land: zlatni rat (vertaling: gouden hoorn). Dit prachtige strand loopt in een lange punt uit in de zee en veranderd onder invloed van de getijden van vorm. Je vindt hier tevens leuke strandtentjes, restaurantjes, watersportfaciliteiten en activiteiten voor kinderen. Daarnaast staat het eiland bekend om zijn marmer. Bekende gebouwen waaronder de Reichstag in Berlijn en het witte huis in Washington zijn voorzien van marmer van Brač.

Ook culinair kan je op Brač goed uit de voeten met heerlijke vis- en vleesspecialiteiten gecombineerd met heerlijke lokale wijnen. Verder behoort schapenkaas tot een van de lokale specialiteiten.

Een goede reistijd om Brač te bezoeken is mei-juni en september. De temperatuur is dan aangenaam en je vermijdt de grote drukte.

Je kan hier prima de gehele vakantie verblijven maar een bezoek aan dit eiland is ook goed te in te passen in een rondreis langs de kust en bezoek aan andere omliggende eilanden.

 

Er zijn meerdere aangename dorpen op Brač om te verblijven en te bezoeken:

Bol

Supetar

Mirca

Milna

Postira

Povlja

Pucisca

Sumartin

Splitska

Sutivan

Selca