Dubrovnik met kinderen

Tips voor leuke activiteiten en uitstapjes in Dubrovnik met kinderen

  • Met de kabelbaan in Dubrovnik. Een spannende attractie voor kinderen met als beloning een prachtig uitzicht over de stad en de zee.
  • Een tochtje vanuit de haven de zee op. Je kan de boot nemen naar Lokrum of Cavtat voor een dagje uit. Er zijn ook boten die een speciale doorzichtige bodem hebben zodat je kan zien wat er voor zeeleven is.
  • Uitje naar het eiland Mljet. Er zijn hier tal van watersporten te doen zoals kanoën, windsurfen en snorkelen en je kan er heerlijk zwemmen. Een andere mogelijkheid is om hier te wandelen of te fietsen of onder begeleiding van een gids een excursie te doen. Vergeet niet om je waterschoenen mee te nemen vanwege al het zeeleven of de bodem waaronder de zee-egels.
  • Aquarium in Dubrovnik is een leuk uitje in het centrum van Dubrovnik en leuk te combineren met andere bezienswaardigheden in de stad of het lopen van een rondje over de oude stadsmuren. Het aquarium Dubrovnik laat je kennis maken met de rijke flora en fauna van de Adriatische zee. Er zijn 31 bassins aanwezig waar vers zeewater continu doorheen stroomt. Leuk om zo kennis te maken met de onderwaterwereld. Hier zwemt onder andere zeebaars, brasem goudkopzeebrasem, zeebrasem, bruine lipvis, groene lipvis, paling, murene, schorpioenvissen en langoesten. Verder kom je nog zeeanemonen, koralen, zee-sponzen, schelpen, rivierkreeften, zee-egels, zeekomkommer en tal van andere dieren en planten tegen. Er zijn ook bloemenzeestruiken, die met hun lange bladeren de beschutting bieden aan tal van kleine vissen en ongewervelde dieren. Het aquarium in Dubrovnik is geopend vanaf 1 April. Het Aquarium Dubrovnik is gesloten op maandag, van dinsdag t/m zondag is het geopend van 10:00-16:00 uur. Het aquarium Dubrovnik bevindt zich binnen de muren van het middeleeuwse fort St. Ivan
  • Er is een familie wandel tour door Dobrovnik (zie hieronder)