Kabelbaan Dubrovnik

Ga met de kabelbaan naar boven naar de top van de Srd-heuvel en geniet van het prachtige uitzicht over de Adriatische zee, de oude stad Dubrovnik en de omliggende eilanden voor de kust. De kabelbaan van Dubrovnik werd in 1969 gebouwd en geeft een prachtig panoramische uitzicht over de omgeving. Als het helder is kan je wel tot 70 km ver kijken.

Het fort op de top van de berg Srd wordt het keizerlijke fort genoemd, maar door een groot deel van de geschiedenis stond het ook bekend als het beleg van Ragusa. Het fort werd gebouwd door Napoleon en werd precies op zijn verjaardag voltooid, wat betekent dat het fort en Napoleon zelf hun verjaardagen op dezelfde dag, namelijk 15 augustus, vierden. In 2012 bestond het fort 200 jaar.

Oorspronkelijk heette het hele gebied Dubrava. In het lokale dialect betekent Dubrava bos, en dat is precies wat het vroeger was. Op de 412 meter hoge bergvlakte waren eiken- en dennenbomen. Het dichte bos was de reden waar Dubrovnik zijn naam aan te danken heeft.

Het is handig om zonbescherming en zonnebrand mee te nemen als je op pad gaat met de kabelbaan. Daarnaast is het raadzaam om op warme dagen voldoende water mee te nemen. Verder is het leuk een verrekijker mee te brengen zodat je optimaal van het uitzicht kan genieten. Let er ook op dat wanneer de zon ondergaat het koud kan zijn en je een jas of trui meeneemt. Het weer wil ook nog wel eens plots omslaan en dan komt die trui of jas ook goed van pas.

Er bevindt zich een panorama restaurant bij het bovenste kabelbaanstation waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt en even van een versnapering kan genieten.

De openingstijden van kabelbaan Dubrovnik zijn afhankelijk van de maand van het jaar. De kabelbaan rijdt zodra er genoeg passagiers zijn. Het laatste vertrek vanaf de lagere stations is een half uur voor sluitingstijd. Afhankelijk van het weer kan het zijn dat de kabelbaan niet rijdt.

De openingstijden van de kabelbaan Dubrovnik:

Januari Gesloten

Februari Gesloten

Maart Gesloten

April 09h tot 21h

Mei 09h tot 23h

Juni 09h tot 24h

July 09h tot 24h

Augustus 09h tot 24h

September 09h tot 24h

Oktober 09h tot 21h

November Gesloten

December Gesloten

 

Prijzen voor een kaartje Dubrovnik kabelbaan:

Retourticket voor volwassenen200,00 kn

Volwassene enkele reis110,00 kn

Kinderretour (4 – 12 jaar)50,00 kn

Kinderen enkele reis (4 – 12 jaar)30,00 kn

Kinderen tot 4 jaar0,00 kn

 

Er is Wifi aanwezig bij de kabelbaan Dubrovnik

Voor meer informatie en online tickets gaat u naar dubrovnikcablecar.com