Vervoer Dubrovnik

2015-05-25 15.42.41Er zijn meerdere vervoersmogelijkheden om van en naar Dubrovnik te reizen. Dubrovnik heeft een eigen luchthaven waar ook vanuit Amsterdam rechtstreeks naartoe gevlogen wordt (o.a. Croatia Airlines). Met de bus of taxi bent u vervolgens snel in het centrum van Dubrovnik. Voor wie vanuit Dubrovnik verder wil reizen door Kroatie zijn er meerdere vervoersmogelijkheden. Met de veerdiensten van Krilo en Jadrolinja kan men per boot doorreizen naar Split, Brač, Hvar, Korčula, Mljet, Vis, Mali Lošinj, Cres, de elaphiti eilanden, havens in het district van Zadar, het district van Šibenik en het district van Rijeka. Tevens is er een mogelijkheid om per boot naar Italië (Ancona en Bari) door te reizen. Meerdere reisopties zijn uitstekend voor mensen die zonder eigen (huur-)auto reizen en zo vanuit Dubrovnik naar het noorden willen reizen. Een leuke optie is om bijvoorbeeld een paar nachten op een eiland te verblijven en daarna weer verder door te reizen naar het noorden. Let op: in het hoogseizoen zijn er over het algemeen meer reismogelijkheden en frequentere afvaarten dan in het laagseizoen. Sommige veerdiensten zijn alleen voor voetgangers en andere zijn ook uitgerust om mensen met auto’s mee te nemen. Voor actuele vaarschema’s en reismogelijkheden gaat u naar de website van krilo en jadrolinija.

Voor wie wat sneller naar het noorden wil is er de mogelijkheid om met het vliegtuig verder te reizen naar onder andere Split/Trogir of Zagreb (met Croatia Airlines).

Over het algemeen is het openbaar vervoer en de busverbindingen goed onderhouden en zeer goed betaalbaar.

Voor wie de route nog iets meer op eigen tempo wil doen is een (huur-) auto een goede optie om verder te rijden vanuit Dubrovnik. De autoweg langs de kust is prachtig om te rijden. Leuk om in kleine dorpjes en kustplaatsjes een korte stop te houden of een bezoek te brengen aan een wijnboerderij.

Er is heden geen treinverbinding van en naar Dubrovnik.

Boat tours

Het is ook mogelijk om zelf met een boot en een gids op pad te gaan in de omgeving van Dubrovnik. Zie bijvoorbeeld Dubrovnik Boat Rent voor verbindingen tussen Dubrovnik en Mljet, Korcula en de Elaphiti eilanden.

Zeilen

Een hele mooie manier om de kust te ontdekken is door een zeilvakantie te boeken. De Adriatische kust is beeldschoon en leent zich prima voor een mooie zeilvakantie. Veel eilanden in Dalmatië zijn onbewoond en daardoor ook moeilijk toegankelijk. Met een zeilvakantie kan je dus veel meer zien van deze natuur en heb je een mooie afwisseling van rust en actie, natuur en cultuur. Kijk voor meer informatie bij Nautisail