?>

Lastovo

Vakantie Lastovo:

Dit eiland ligt ongeveer 14 km ten zuiden van Korčula en is ongeveer 10 km bij 6 km groot. Het is een overzichtelijk en rustig eiland. Het behoort tot een officieel natuurpark samen met nog 43 andere eilanden, rotsen en riffen in de buurt. Het eiland Lastovo heeft een rijke natuur. Op het eiland Mljet na is het eiland Lastovo het dichtst beboste eiland van Kroatië. Lastovo werd voor het eerst in de literatuur beschreven in de 4de eeuw voor Christus. Op het eiland zijn nog overblijfselen uit vroegere tijden, waaronder de Romeinen, terug te vinden.

Het grootste dorp heet, net als het eiland, Lastovo. Op het eiland zijn prachtige baaien te vinden en kan je van de heerlijke natuur genieten. Voor een mooi uitzicht over de omgeving is het de moeite waard om naar de top van het fort te wandelen. Een ander mooi uitzichtpunt is Hum. Dit is de hoogste bergtop van Lastovo (417m). Hier heb je een mooi uitzicht over het landschap en de kustlijn.

Let ook eens op de mooie stenen huizen met kenmerkende rode daken en bijzondere schoorstenen. Men weet niet zeker waarom deze schoorstenen op deze typische manier gebouwd zijn. Mogelijk was het een status symbool maar het is ook mogelijk dat het was om de rook goed en ver af te voeren.

Grotten zijn ook op het eiland te vinden. Bekende grotten zijn Rača en Medjedina. In Medjedina zit een grote kolonie vleermuizen.

Er zijn meerdere kleine kerkjes verspreid over het eiland te vinden.

De natuur is prachtig! Naast de bossen groeit er van alles op dit eiland waaronder citrusvruchten, olijven en groenten.

Er zijn meerdere wandel- en fietspaden die je door het bos en langs wijngaarden leiden. Dit is de ideale manier om het eiland te verkennen! Voor duikliefhebbers zijn er ook mogelijkheden. Op het eiland bevinden zich twee duikscholen. Deze scholen bevinden zich in Pasadur (diving paradise lastovo) en in Zaklopatica (duikschool Ankora). Het is naast duiken ook mogelijk om boottripjes te boeken om het eiland vanaf zee te bezichtigen en omliggende eilanden te bezoeken. Verder kan je kajakken en snorkelen. Klik op de naam van de duikschool voor meer informatie.

In de zomer vindt er carnaval plaats. Veel muziek en gezelligheid!

Klimaat

Lastovo heeft een mediterraan klimaat met ongeveer 2700 zonuren per jaar.

Vervoer

Hoe kom ik op Lastovo? Het is mogelijk is om met de auto ferry te gaan of met de voetgangersboot. Voor de vaarschema’s kijk op Jadrolinija en Krilo.

Fietsen zijn te huur op het eiland. Er is een taxiservice beschikbaar op Lastovo.

Eten en drinken

Er zijn meerdere eetgelegenheden op het eiland Lastovo. Probeer een van de heerlijke visgerechten!

Verblijf Lastovo

Er zijn veel mogelijkheden voor een leuke plek om te overnachten op Lastovo. Van basic tot luxe, hotels en appartementen, voor een overzicht van accommodaties op Lastovo klik hier.