Vakantie Kroatië 2023

Wat voor reiziger je ook bent, er is een hoop mogelijk qua vakantie in Kroatië in 2023! Een verandering in 2023 is dat er in Kroatië dan niet meer met de Kuna maar met de Euro betaald kan gaan worden. Dat is handig want dan hoef je niet meer van te voren Kuna’s in te slaan of in het holst van de nacht eerst een pinautomaat op te zoeken als je net op het vliegveld bent geland. De Europese ministers van Financiën zijn officieel tot een overeenkomst gekomen dat Kroatië tot de muntunie mag toetreden. Hiermee is Kroatië het twintigste land dat de Euro invoert. De omrekeningskoers van de Kroatische munt de Kuna is gesteld op 7,53 Kuna tegen 1 euro.

Naast dat de munt veranderd van Kuna naar de Euro in 2023 is het goed vakantie vieren in Kroatië. Wil je een kampeervakantie, feestvakantie, strandvakantie, all inclusive vakantie, avontuurlijke vakantie, stedentrip, cultuurvakantie of toch lekker backpacken?
Kies je voor een autovakantie, treinvakantie, zeilvakantie, vliegvakantie, fietsvakantie of cruisevakantie? Of een combinatie hiervan? Daarnaast is er ook nog een aanbod in georganiseerde singlereizen, groepsreizen en individuele reizen naar Kroatië.